Presentació del Cartell de la Setmana Santa 2023

El Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la diòcesi de Lleida ha presentat aquesta tarda el cartell de la Setmana Santa de 2023, obra de Marc Escribà. Contràriament al que era costum, el cartell d’aquest any no reprodueix una escena de la processó de l’any passat, sinó que és una composició artística on es veu el rostre del Crist Jacent (obra de Josep Viladomat i Massana) en una escena que pretén representar l’instant immediatament anterior a la resurrecció de Jesucrist. A la part gràfica del cartell, la lletra T de “Setmana Santa” està dibuixada en forma de crucifix a partir de les figures de tres claus.

La presentació s’ha fet en un acte al vestíbul del Palau Episcopal, al qual ha assistit el bisbe Salvador; el director del Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la diòcesi, en José Manuel Gómez; el pregoner aquest any de la Setmana Santa, el doctor Joan Viñas; l’autor del cartell, en Marc Escribà; i representants de les congregacions, confraries i germandats de Lleida.

El bisbe Salvador ha donat la benvinguda a tothom i ha agraït la feina que es fa des del Secretariat per organitzar els actes de la Setmana Santa. “Ara que la pandèmia sembla que ja ha quedat definitivament enrere, desitgem que puguem celebrar la resurrecció de Crist amb la màxima participació”, ha dit. Per part seva, s’ha anunciat que el Dr. Joan Viñas serà en aquesta edició l’encarregat de pronunciar el pregó de Setmana Santa, en un acte solemne que es farà el proper 26 de març a la Seu Vella.

L’autor del cartell, en Marc Escribà, ha volgut destacar que a la seva obra ha intentat representar “el moment immediatament anterior a la resurrecció de Jesucrist”. Tot i que el diseny està basat en una fotografia, la imatge té un dinamisme i sembla que, dins de la foscor del sepulcre, la llum de Déu que il·lumina el rostre de Jesús “farà que s’aixequi d’un moment a l’altre”, ha assenyalat Escribà, que ha evitat representacions més clàssiques del cartell d’anys anteriors.

D’altra banda, entre les novetats de la Setmana Santa d’aquest any, el Prior de la Congregació de la Sang, el Sr. Eduard Segarra, ha confirmat que el mantell de la Mare de Déu de la Soledat estarà a punt després del procés de restauració a què està sent sotmès des del mes de desembre passat. Si no hi ha cap contratemps, està previst que torni a Lleida el proper 13 de març.

Facebook
Twitter
LinkedIn