Inici del solemne Quinari Quaresmal

Aquest dilluns a les 20 hores a l’Església de la Puríssima Sang, s’inicia el Solemne Quinari Quaresmal de la Venerable Congregació de la Puríssima Sang. Els Sagrats Titulars de la Congregació: el Crist Jacent i Maria Santíssima de la Soledat presidiran els actes conjuntament en Solemne Exposició a l’altar major de l’Església. Acabada l’Eucaristia, es podrà venerar la imatge del Crist Jacent en un devot besa-peus.

La Junta Directiva i una destacada representació del Grup de Portants del Crist Jacent, acompanyarà a la representació de la Junta de la Congregació de la Puríssima Sang en la presidència seglar de l’acte.

Els 5 dies que dura el Solemne Quinari Quaresmal es distribuiran de la següent manera:

Dilluns dia 20: 8 del vespre, dedicat als difunts de la Congregació, als dels Portants, i a les víctimes de la guerra d’Ucraïna.
Dimarts 21: 8 del vespre, dia que l’Església dedica als Sants Àngels Custodis. Participen els Armats de la Sang, els quals custodien el Crist Jacent i la Verge de la Soledat.
El cant de la coral del centre Extremeny ens acompanyarà i juntament amb Armats, faran la seva ofrena al Crist Jacent i a la Verge de la Soledat.
Dimecres dia 22: dia de Sant Josep, 8 del vespre: Ens acompanyen els Pagesos, tant vinculats a l a historia d’aquesta casa: gent d’ofici, treballadora com Sant Josep. També per primer cop els Pessebristes, que han estat fundats per varis antics Congregants i que tenen la figura de Sant Josep tan present vora de Jesús i Maria.
Finalment la casa d’Andalusia que han unit el seu cor amb aquest a Casa en el misteri de Jesús camí del Calvari, quan es troba amb la seva Santíssima Mare. Ens acompanyarà la seva Coral durant la celebració
Dijous dia 23: dia de la institució de l’Eucaristia:
A les 7 de la tarda: Exposició del Santíssim Sagrament fins a les 7:45, Benedicció i Reserva.
A les 20h: Ens acompanyen els portants del Sant Crist de la Sang i del Crist Jacent. Portadors del cos del Senyor, de les imatges del mateix Jesús que rebem viu en el Sagrament de L’Eucaristia. Ens acompanyen també totes les associacions Eucarístiques de Lleida.
Divendres dia 24, dia de la Passió del Senyor i de la Soledat de Maria. Festa gran de la casa.
A les 7 de la tarda, Vía Crucis.
A les 20h , Solemne Eucaristia, presidida per Mons. Salvador Giménez, Bisbe de Lleida. Inici de l’any de la Soledat. Un any amb activitats de pietat i de reflexió al voltant de la Soledat de Maria. Celebrant els 75 anys de la imatge de Modest Gené, aniversari que per motiu de la pandèmia no es va poder celebrar fins ara. Ens acompanyarà en la celebració la Coral Units pel Cant.
Al voltant de les 9 de la nit, en vigílies del dia de l ‘Anunciació, res del Sant Rosari, per la vida. Organitzat pel grup de joves Hakuna de Lleida.
Durant el Quinari la Mare de Déu de la Soledad lluirà el vestit i el mantell curt negre històrics. També la corona del 1952, de plata daurada, extreta d’una veta a la Vall de Bono, descoberta durant la construcció d’un pantà al Ribagorça, regalada pels Congregants Victoriano Muñoz i Josep Combelles, beneída per Mons. Aurello del Pino, Bisbe de Lleida el 18 d’abrll de 1952.

Facebook
Twitter
LinkedIn