Benedicció i exposició del Sant Enterrament

Avui ha estat un dia complert pels Portants del Crist Jacent. Durant la Jornada del matí, ha tingut lloc el trasllat dels Sants Titulars als seus respectius tabernacles i la preparació de l’exposició dels passos del Sant Enterrament, la qual restarà oberta tota la setmana que ve de 18 a 20 hores els dies laborals, i de 10 a 14 els festius. L’exposició inclou una projecció de la Mare de Déu de la Soledat en la qual ma Mare parla amb l’observador. Aquesta projecció es repeteix cada 30 minuts (cada hora en punt i cada dos quarts).

Per la tarda ha tingut lloc la benedicció de la restauració del Mantell de la Verge i del seu tabernable (totalment re-daurat), així com de les estances instal.lades a l’església destinades a la conservació expressa dels Mantells de la Verge de la Soledat. L’acte ha estat presidit pel Sr. bisbe Mn. Salvador Giménez, el Prior de la Congregació i el Germà Major del Portants del Crist Jacent, entre d’altres autoritats. Els Santíssims Titulars de la Congregació, el Crist Jacent i la Santíssima Verge de la Soledat, restaran doncs en solemne exposició a disposició de la veneració dels fidels tota la setmana que ve, costejats per la resta de Passos de Misteri de la Congregació.

Anteriorment, a les 18h, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha inaugurat l’exposició de Setmana Santa amb el Calvari de José A. Ferrer i la Soledat de la Sang de Ramon Borràs, dels anys quaranta, al Peu del Romeu.

Facebook
Twitter
LinkedIn