Pregó de la Setmana Santa de Lleida 2023

Al Setmana Santa lleidatana ja ha començat. I ho ha fet avui amb el Pregó de Setmana Santa a la Seu Vella de Lleida. El pregoner ha estat en aquesta ocasió or Dr. Joan Viñas Salas. Ex-rector de la Universitat de Lleida i expresident de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, el Sr. Viñas ha estat elegit per la seva llarga trajectòria en la promoció de la cultura i les tradicions de la ciutat. En el discurs, Joan Viñas ha comartit amb els assistents la seva visió personal de la Setmana Santa de Lleida, destacant la importància d’aquesta celebració per a la ciutat i la seva gent.

El pregó de la Setmana Santa de Lleida és un dels esdeveniments més esperats pels confrares de la ciutat i és el punt de partida dels actes de la Setmana Santa Lleidatana. La Seu Vella, emblema de la nostra ciutat i que opta a ser patrimoni de la Humanitat, ha estat per segona ocasió l’escenari perfecte per acollir el Pregó..

A més de representants de les Congregacions i Confraaries de la ciutat, en l’acte ha participat l’agrupació de tambors de la Congraria de la Mercè (ordre Mercedaria), i l’esbart dansaire del Sícoris Club (amb la interpretació de la Moixiganga). L’acte Ha comptat amb la presència del Paer en Cap, el Sr. Bisbe de Lleida i el Prior de la Congregació de la Sang com autoritats més destacades. Els Portants del Crist Jacent també han enviat representació com a mostra de suport, col.laboració i participació.

Facebook
Twitter
LinkedIn