Presentació del cartell i programa

El secretariat de Confraries, Congregacions i Germandats ha presentat el cartell de la Setmana Santa de Lleida 2024 al Palau Episcopal, elaborat per Amadeu Bonet. La directora del secretariat, Montse Sànchez, ha assenyalat que el cartell “pot generar una emoció diferent, perquè fins ara s’havia fet d’acord amb la iconografia de les imatges religioses de Lleida, com fotos d’algun pas o acte en concret”. En aquest sentit, ha explicat que “hem trencat amb el que era habitual”. “El cartell li vam encomanar a l’artista polifacètic lleidatà Amadeu Bonet, qui va fer tres propostes i el secretariat va escollir la definitiva”, ha conclòs.

Per la seva part, Bonet ha fet una explicació sobre el significat del cartell. “Representa l’escena en què Jesús li diu a Maria ‘aquí tens el teu fill’, referint-se a Joan, i a Joan li diu ‘aquí tens la teva mare'”. El Crist és del pintor de Tàrrega Lluís Trepat, que actualment està a la Capella del Santíssim de la parròquia de Sant Ignasi. Bonet també ha destacat que el cartell “recull els elements de la Setmana Santa de Lleida, com els armats i les diferents confraries, així com el dia i la nit. Són un sol i una lluna que significa el pas del temps que hi és present. El color dominant és rogenc, com el que explica l’Evangeli en la mort de Jesús”. Bonet ha destacat que ha volgut fer “una cosa diferent i canviar el cartell respecte a altres anys”.

Bonet també ha explicat que Lleida té dos murals pintats per Trepat en dues esglésies. Un el va pintar el 1960 en l’absis de Santa Maria Magdalena i l’altre a la Sagrada Família de Cappont.

A l’acte també hi ha assistit el bisbe Salvador, membres de la confraria de la Mercè, de Jesús del Natzarè, de l’Associació Cultural Els Pagesos, de l’associació de veïns Jaume I, del Crist de l’Agonia i de la Congregació de la Sang.

Altres Sermons
Els últims termes
  • Resums anteriors a 2023

    En aquesta serie es fa un recordatori dels documents més destacats dels darrers anys referents a la Setmana Santa lleidatana, incloent processons  i les dificultats…

  • Setmana Santa 2023

    Programa d'actes, pregons, concerts, esdeveniments quaresmals, processons, via crucis i demés esdeveniments programats tant en els preparatius, com en la Setmana Santa en si.

  • Setmana Santa 2024

    Programa d'actes, pregons, concerts, esdeveniments quaresmals, processons, via crucis i demés esdeveniments programats tant en els preparatius, com en la Setmana Santa en si.