Presentació del cartell i programa

El Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la diòcesi de Lleida ha presentat el cartell de la Setmana Santa de 2023, obra de Marc Escribà. Contràriament al que era costum, el cartell d’enguany no reprodueix una escena de la processó de l’any passat, sinó que és una composició artística en què es veu el rostre del Crist Jacent en una escena que pretén representar l’instant immediatament anterior a la resurrecció de Jesucrist. A la part gràfica del cartell, la lletra T de Setmana Santa està dibuixada en forma de crucifix a partir de les figures de tres claus.

La presentació s’ha fet en un acte al vestíbul del Palau Episcopal, al que ha assistit el bisbe Salvador; el director del Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la diòcesi, José Manuel Gómez; el pregoner d’enguany de la Setmana Santa, el doctor Joan Viñas; l’autor del cartell, Marc Escribà; i representants de les congregacions, confraries i germandats de Lleida.

El bisbe Salvador ha donat la benvinguda a tothom i ha agraït la feina que es fa des del Secretariat per organitzar els actes de la Setmana Santa. “Ara que la pandèmia sembla que ja ha quedat definitivament enrere, desitgem que puguem celebrar la resurrecció de Crist amb la màxima participació”, ha dit. Per la seva part, s’ha anunciat que el doctor Joan Viñas serà enguany l’encarregat de pronunciar el pregó de Setmana Santa, en un acte solemne que es farà el proper 26 de març a la Seu Vella.

L’autor del cartell, Marc Escribà, ha volgut destacar que en la seva obra ha intentat representar “el moment immediatament anterior a la resurrecció de Jesucrist”. “Tot i que és una fotografia, la imatge té dinamisme i sembla que, dins la foscor del sepulcre, la llum que il·lumina el rostre de Jesús ‘hagi de fer que s’aixequi d’un moment a l’altre“, ha assenyalat Escribà, que ha defugit representacions més clàssiques del cartell d’anys anteriors.

D’altra banda, entre les novetats de la Setmana Santa d’enguany, el prior de la Congregació de la Sang, Eduard Segarra, ha confirmat que el mantell de la Mare de Déu de la Soledat estarà a punt després del procés de restauració a què està sent sotmès des del passat mes de desembre. Si no hi ha cap contratemps, està previst que torni a Lleida el proper 13 de març.

Altres Sermons
Els últims termes
  • Resums anteriors a 2023

    En aquesta serie es fa un recordatori dels documents més destacats dels darrers anys referents a la Setmana Santa lleidatana, incloent processons  i les dificultats…

  • Setmana Santa 2023

    Programa d'actes, pregons, concerts, esdeveniments quaresmals, processons, via crucis i demés esdeveniments programats tant en els preparatius, com en la Setmana Santa en si.

  • Setmana Santa 2024

    Programa d'actes, pregons, concerts, esdeveniments quaresmals, processons, via crucis i demés esdeveniments programats tant en els preparatius, com en la Setmana Santa en si.